Per accedir a la marca que desitjar cliqueu sobre ella

 

 

 

www.bystillo.com

 

 

ADAPTAR UN BANY PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA


Que totes les persones d'un habitatge puguin fer servir el bany amb comoditat és una de les màximes que les marques de bany sempre hauríem de tenir present. Fins fa poc, un col·lectiu que estava bastant oblidat era el de les persones amb mobilitat reduïda. De fet, si es volien incorporar solucions que reduïssin al màxim els impediments que aquestes persones tenen en la seva vida quotidiana, es havia d'acudir a botigues especialitzades.

L'oferta i varietat que oferien aquest tipus de botigues era més aviat escassa. Actualment, però, algunes marques de bany ja disposem d'un catàleg específic amb aquest tipus de productes. Però, què cal tenir en compte quan s'adapta un bany per a persones amb mobilitat reduïda? Us parlem de 5 elements en els quals cal prestar especial atenció:

 

MAMPARES

En cas de ser abatible, la mampara de dutxa s'ha d'obrir cap a fora. D'aquesta manera, en cas de caiguda es podrà obrir i accedir a l'interior fàcilment, sense xocar amb la persona afectada. Una altra opció, és instal·lar mampares amb portes corredisses. Amb elles s'evita el necessitar bastant espai lliure perquè la porta es pugui obrir completament.

 

PLAT  DE DUTXA

No cal dir que el plat de dutxa és millor opció enfront de la banyera. Com ha de ser aquest plat?

En primer lloc, prou espaiós com perquè pugui estar dins una altra persona per ajudar. A més, ha de ser antilliscant. El grau d'antilliscament dels plats de dutxa identificada com a "classes" que van de la 1 a la 3, sent els de Classe 3 els més segurs. D'altra banda, com més extraplà sigui i per tant, més al ras del paviment estigui, millor, ja que l'accés serà més senzill i amb menys obstacles. Finalment, una manera d'evitar ensopegades a l'interior és que la reixeta o embornal tingui orificis de menys de 2 cm.

 

MOBLES DE BANY

El moble del bany i el lavabo no han d'impedir que una persona en cadira de rodes s'acosti i utilitzeu l'aixeta amb comoditat. Per aquest motiu, el moble ha d'anar suspès deixant lliure una altura d'almenys 70 cm i el lavabo no deu tenir peu ja que seria un obstacle per a les cames de l'usuari.

A més, cal tenir en compte la distància que hi haurà entre el sòl i el lavabo, perquè sigui la més adequada per a la persona que va a utilitzar el lavabo, evitant que li quedi o molt alta o baixa.

 

AIXETES

El més convenient és que el sistema d'obertura sigui del tipus palanca o mitjançant pressió, ja que un sistema que es basi en haver de girar el canell dificultaria l'ús. A més, el fet que sigui una aixeta que incorpori una tecnologia que controli la temperatura evitarà que la persona es pugui cremar amb l'aigua calenta.

 

ACCESSORIS DE BANY

Tots els accessoris del bany (tovalloler, sabonera ...) han d'estar col·locats a una alçada no superior a 120 cm respecte al terra. D'aquesta manera ens assegurem que s'arribi a ells i es facin servir sense problema.

Dins dels accessoris s'ha de prestar especial atenció a les barres de suport. El col·locar-les al costat del vàter, el bidet o dins de la dutxa, es tracti d'una cosa necessària per a la seguretat i comoditat. En concret, en el cas del vàter es recomana disposar de dues barres d'ajuda fermament ancorades perquè la persona pugui recolzar-se o agafar-se. L'ideal és que les dues barres siguin abatibles i es col·locaran a 35 cm de l'eix de l'inodor i a 70-75 cm d'alçada.

 

Evidentment, tot el que us acabem d'explicar part d'un bany que en el seu conjunt s'ha d'haver dissenyat pensant en l'accessibilitat, tant des de la pròpia porta d'accés com a nivell de les dimensions interiors. Des d'aquí us hem donat unes pautes però el millor és que us deixeu assessorar per un professional perquè us realitzi el projecte de la manera més adequada a les vostres necessitats.

 


Llamar

E-mail

Cómo llegar